5 razloga zašto je dobro piti magareće mlijeko

Magareće mlijeko u posljednje vrijeme doživljava svojevrstan preporod, odnosno vraća se na velika vrata kao ljekovito sredstvo prepoznato još od davnina, a danas potpomognuto raznim istraživanjima koja mogu samo dodatno učvrstiti njegovu poziciju među trenutno vodećim prirodnim namirnicama kada je u pitanju briga za zdravlje.

Ovaj „eliksir života“, kako ga mnogi nazivaju, dobiva se pažljivom mužnjom, a dnevne doze koje se mogu pomusti iznose između 0,2 i 0,5 decilitara, pa je stoga svaka kap magarećeg mlijeka izuzetno vrijedna.

 

Prednosti korištenja magarećeg mlijeka su brojne:

 

  1. Magareće mlijeko sadrži Omega3 i Omega6 „dobre“ masne kiseline koje poboljšavaju kognitivne sposobnosti, snižavaju razinu kolesterola te pomažu u boljem iskorištavanju minerala i vitamina koje naše tijelo prima.
  2. Magareće mlijeko izrazito je bogato i kalcijem, fosforom, kalijem i cinkom, izuzetno vrijednim elementima za pravilan rast i razvoj.
  3. Magareće mlijeko sadrži enzim lizosom koji djeluje kao prirodni antibiotik.
  4. Magareće mlijeko sadrži čak 60 puta više vitamina C od kravljeg mlijeka, ali i vitamine A, D, E i F.
  5. Magareće mlijeko pomaže kod ublažavanja simptoma astme i kašlja te ostalih plućnih bolesti, a istovremeno jača imunitet te se preporučuje jednako i djeci i odraslima.

 

Zanimljivo je također to da većina osoba koje imaju problema s probavljanjem kravljeg mlijeka i laktoze bez ikakvih problema mogu konzumirati magareće mlijeko koje je, prema znanstvenim istraživanjima, najsrodnije majčinom mlijeku i pruža najbolju prirodnu zamjenu za dojenje djece i novorođenčadi.

 

Posjetite i Vi stanciju Collis i uživajte u prirodnom, visokokvalitetnom magarećem mlijeku koje će osim hranjivih sastojaka pružiti vašem organizmu temelj za pravilan rad i napredak.