Magareće mlijeko – čudotvoran eliksir života

 

Ovdje, na imanju obiteljskog gospodarstva Stancije Collis posebno smo ponosni na prirodan uzgoj magaraca i proizvodnju vrhunskog magarećeg mlijeka kojemu se, osim iznimnih pogodnosti za zdravlje i prehranu, pripisuju i ljekovita svojstva. Posljednjih je godina upravo magareće mlijeko izrazito traženo zbog svoje povezanosti s anti-alergijskim djelovanjem te blagotvornim učinkom na respiratorni sustav i dišne puteve.

Jedna od tajni kvalitetnog magarećeg mlijeka leži u vrlo niskim postocima „loših“ zasićenih masti te visokoj zastupljenosti omega-3 i omega-6 masnih kiselina koje su potrebne za pravilan razvoj i funkcioniranje našeg organizma. Magareće mlijeko osobito je korisno kada je u pitanju razvoj djece s obzirom da snižava nivo kolesterola u krvi, potiče razvoj moždanih stanica i pomaže tijelu da sve korisne vitamine i minerale iskoristi na najbolji mogući način. Isto tako, ovo mlijeko bogato je kalcijem, jednim od ključnih elemenata ljudskog tijela, a sadrži i enzim lizozim poznat kao prirodni antibiotik kojega naše tijelo proizvodi. U odnosu na kravlje mlijeko, sadrži čak 60 puta više vitamina C, kao i nešto veće postotke magnezija, fosfora, kalija i cinka. Upravo je magareće mlijeko po svom sastavu i djelovanju, najsličnije majčinom mlijeku, što ga svrstava u sam vrh nutritivne ljestvice.

 

Danas su alergijske reakcije kod djece i odraslih sve češća pojava, a osobito one povezane sa laktozom. Magareće mlijeko će stoga poslužiti kao idealna namirnica koju će i većina onih s alergijskim reakcijama povezanim s laktozom moći bez problema konzumirati.

Probajte magareće mlijeko proizvedeno na Stanciji Collis, vrhunskih karakteristika i odličnog okusa, i prepustite se zdravim užicima prirode.