Mladi vinar na čelu obiteljskog imanja Collis

 

Stancija Collis otvorena je tek prije dvije godine i već pokazuje sjajne rezultate, a riječ je velikom gospodarskom projektu u kojega je sav svoj napor uložio mladi domaćin imanja Juraj Mastilović, koji je poznat i kao najmlađi vinar u rovinjskom kraju.

 

Uz mnogo napora trebalo je ugraditi i isto toliko znanja kojeg je 24-ogodišnji Juraj godinama stjecao prvo na studiju vinarstva na Poljoprivrednom fakultetu, a potom i praktičnog znanja učeći od ponajboljih domaćih, ali i stranih vinara i ugostitelja. Sudjelovao je u berbi vinarije Matošević i berbama vinarije Zvonko Bogdan gdje je prikupljao nužno iskustvo, a kada se 2015. zaputio na Novi Zeland gdje je proveo nekoliko mjeseci usavršavajući svoje vinarske vještine u Indevin vinariji, nije niti slutio kako će danas biti ponosni vlasnik savršenog istarskog obiteljskog imanja.

Obiteljska stancija Collis svakodnevno bilježi sve veći broj zadovoljnih posjetitelja koji se uvijek rado vraćaju, a kako i ne bi pored savršeno osmišljenog i realiziranog seoskog ugođaja te jedinstvenog biljnog i životinjskog svijeta. Sve to Juraj Mastilović obogatio je i dodatnim sadržajima i proizvodima poput ljekovitog magarećeg mlijeka, vrhunskih Collis vina, maslinovog ulja najbolje kvalitete te domaćeg voća iz vlastitog voćnjaka.

Poznavajući Juraja sasvim sigurno obiteljsko imanje Collis nije u potpunosti završena priča iako je već sada idilično mjesto za odmor i relaksaciju u posebnom prirodnom okruženju. Kako bi vodio veselo i ugodno obiteljsko imanje poput ovoga treba biti upravo takvog i karaktera, a uz trud koji je do sada pokazao nesumnjivo će iznova uspjeti podići standarde seoskog turizma u svojoj stanciji Collis.