Novi Rosé od terana – po prvi puta u Collis vinariji

Stancija Collis s ponosom predstavlja nadolazeće vino u Collis kolekciji, a riječ je o rosé vinu proizvedenom od najboljih grozdova sorte teran. Iako je riječ tek o vinu koje tek prolazi proces proizvodnje očekuje se jedan poseban, ozbiljan i snažan okus, koji će zadovoljiti sve one vinoljupce koji preferiraju nešto robusnije karakteristike kod vina.

Teran je stara autohtona istarska sorta prepoznatljiva po rubin crvenoj boji te intenzivnim aromama i mirisima koji podsjećaju na šumsko voće, a brojni vinari smatraju upravo teran idealnim temeljem za rosé vina. Visoke kiseline i tanini tipični za teran, pružaju jedan zaokružen i pun okus koji dugo traje na nepcu, a u skladu s tim očekivanja od novog polusuhog roséa su slična.

 

Ne sumnjamo kako će novi Collis Rosé Teran osvojiti zaljubljenike u kvalitetna vina svojim neodoljivim okusom i vrhunskim karakteristikama te sposobnošću sljubljivanja s raznim jelima, posebice morskim plodovima, ljetnim salatama i piletinom.

 

Sva naša vina proizvode se u strogo kontroliranim uvjetima, s posebnom pažnjom usmjerenom upravo prema onima koji će u Collis vinima uživati, a sve to kako bismo omogućili našim kupcima i gostima savršen vinski doživljaj. S nestrpljenjem stoga čekamo prve degustacije i prve dojmove nove teran inačice rosé vina iz Collis vinarije.