Ova priča počinje 1988 godine. Kako bi se opustio od stresnog posla, otac Mirko obično je provodio svoje vikende na mirnom brdu prekrivenom drvećem, vinovom lozom i maslinom. Nije se bilo teško zaljubiti u spektakularne poglede i netaknutu prirodu koju ometaju tek zvuci ptičjeg pjeva i nježni dodiri svježeg zraka. Ovo brdo ubrzo je postalo dom obitelji Mastilović.

Kako su i sami željeli biti dio ove jedinstvene prirode i života u skladu s njom, Mirko i njegova supruga Carmen posvetili svaki slobodni trenutak kako bi izgradili obiteljski dom na mirnom i sunčanom brdu. Kasnije se i njihov sin Juraj također zaljubio u te iste prirodne ljepote.

Otac je počeo proizvoditi vino i maslinovo ulje isprva za vlastiti užitak, a mladi Juraj pratio je očeve stope sve do 2015. godine kada se ljubav i strast prema vinu pretvorila u profesionalno zvanje vinara. Svoju diplomu prvostupnika inženjera vinarstva stekao je na Poljoprivrednom fakultetu, a i ranije tijekom studija Juraj je aktivno prikupljao znanja i stjecao poznanstva među istarskim, regionalnim i međunarodnim proizvođačima vina. Tako je prisustvovao kod tri berbe samo u 2015. godini. Svoju vinsku avanturu te godine počeo je na Novom Zelandu gdje je usavršavao svoja znanja u poznatoj Indevin vinariji. Po povratku u Hrvatsku sudjelovao je u berbi vinarije Matošević, kao i prethodne godine, iskustva je skupljao i u berbama vinarije Zvonko Bogdan, a u konačnici je dočekao i berbu u vlastitim vinogradima, što je bila prva profesionalna berba i proizvodnja vina vinarije Collis.

Obitelj je preuredila garažu u vinariju. Amatersku opremu zamijenila je ona profesionalna, a mali obiteljski podrum pretvoren je u prostor za bačve s vinom. Ponovno su trud, naporan rad, odricanje, zajedništvo i ispred svega ljubav, ovoga puta uz pomoć mladih snaga, urodili plodom, odnosno vinima visoke kvalitete.

Uz samu vinariju, vinograde i maslinike posebna pažnja i briga usmjerena je prema životinjama na seoskom imanju Collis. Autohtona sorta goveda poznata kao istarski boškarin, krave, telad, istarski magarac, razigrane kokoši – svi oni pronašli su ovdje svoj dom. Ne smijemo zaboraviti niti tročlanu obitelj jazavčara s kojima počinje i završava svaka priča Stancije Collis. Oni vam se raduju kada dolazite i ispraćaju vas kada odlazite s imanja.

 

U našem obiteljskom seoskom imanju možete uživati u dugim šetnjama kroz vinograde ili maslinike, opustiti se u jedinstvenim pogledima na okolnu prirodu, uživati u vrhunskim Collis vinima, magarećem mlijeku ili maslinovom ulju, a sve to dok sjedite u hladu ispod starog hrasta.

 

Ovo je idealno mjesto za sve one koji žele provesti večer s partnerom uz romantični zalazak sunca. Ako vas pak zanima sport i imate natjecateljskog duha na raspolaganju su vam naši sportski prostori poput terena za nogomet, rukomet, tenis i odbojku. Također, posjet imanju Collis djeci ćete pružiti nezaboravni provod u kojem će upoznati naše životinje koje uživaju u igri i slasticama kojima ih možete nagraditi.

Ako želite posjetiti Rovinj ili njegove otoke, dovoljno je popeti se na Collis brdo odakle možete uživati u najjasnijem pogledu na more koji ostavlja dojam kako sve otoke i sam grad držite ispred sebe na dlanu. Ukoliko pak želite posjetiti Brijune, pravi istarski biser, dovoljno je samo pogledati iza sebe kako biste ostali iznenađeni spektakularnim pogledom.

 

Sve što trebate napraviti jest posjetiti nas kako biste se i sami uvjerili u ovu jedinstvenu doživljaj obilaska Stancije Collis.