Trinitas – ono najbolje iz tri vrhunske vinske sorte

 

Kupaže su sve češća pojava u svijetu dobre vinske kapljice. Kombiniranjem više sorti  pokušava se iznjedriti jedno sasvim novo vino koje već kod prvog kušanja ostavlja skladnu impresiju svog neobičnog i zanimljivog karaktera.

 

Trinitas iz podruma obiteljske vinarije Collis jedinstveno je vino, a riječ je o crvenoj kupaži sorti Merlota, Terana i Cabernet Sauvignona složenoj u idealnom omjeru kako bi svaka od njih mogla istaknuti upravo one svoje najbolje karakteristike. Pri proizvodnji se također koriste posebne metode i tehnike kako bi u konačnici vino dostiglo vrhunsku kvalitetu.

 

Nakon početnih 25 dana maceracije, Trinitas odleži čak godinu dana u barrique bačvama od američkog hrasta što mu pak daje specifičan vizualni i okusni identitet. Dominantne arome šumskog voća, trešnje, višnje i vanilije savršeno se isprepliću i pružaju bogat  okus koji traje, a tanini tipični za Teran daju Trinitas vinu jednu sasvim neobičnu, ali ugodnu notu.

 

Trinitas će vas iznenaditi već na prvi pogled kreativnim dizajnom same butelje i etikete, a potom i osvojiti svojim nezamjenjivim bouquetom, svježinom te sveukupnom elegancijom karakterističnom za Collis vina.