Unikatan spoj okusa i mirisa dolazi iz Collis vinskih podruma

 

U brdovitim predjelima zapadne Istre, nedaleko od samog Rovinja, smješteni su kultivirani vinogradi u posjedu Collis vinarije. Izrazito povoljna lokacija za uzgoj vinove loze i jedinstvene klimatske pogodnosti, uz kvalitetne sorte i dugogodišnju obiteljsku tradiciju vinogradarstva i vinarstva stvorili su idealne preduvjete za proizvodnju vrhunskih vina koja danas možete kušati pri posjeti samoj vinariji, odnosno stanciji Collis koja se nalazi u neposrednoj blizini.

 

Savršeno osvježenje u vrućim ljetnim danima pružit će vam Collis Malvazija Istarska. Riječ je o vinu skladnog okusa i spektakularnih voćnih aroma s notama jabuke, kruške i egzotičnog voća, koje je dobiveno spajanjem dvije vrste malvazije. Zlatno-žuta boja s refleksijom koja vuče ka zelenoj već na sami pogled poziva na degustaciju i potpuno uživanje u ljetu.

 

Također, u ponudi je vino Collis Teran, proizvedeno od najboljih bobica ove autohtone istarske vinske sorte. Isprepleten aromama borovnice, maline, divljih jagoda i kupine pruža jedinstven doživljaj ispijanja vina. Unatoč uobičajenim karakteristikama terana i punoći okusa, ovo brižno njegovano vino u podrumima obiteljske vinarije Collis ponešto se razlikuje od standarda za ovu sortu čime se nameće kao odličan izbor crnog vina tijekom ljetne sezone.

 

U vinariji Collis posebno su ponosni na svoj Trinitas iz berbe 2015 koji je kupaža Merlota, Terana i Cabernet Sauvignona u savršenim omjerima. Njegova posebnost leži u tome što je nakon 25 dana maceracije odležalo godinu dana u barrique bačvama.

Ugodnog je, bogatog i postojanog okusa s dominantnim aromama šumskog voća, trešnje, višnje i vanilije. Teran i njegovi tipični blagi tanini čine ovo vino specifičnim i sveukupno otmjenim, a u boci može odležavati i više od pet godina.

Prepustite se ljetnim užicima uz visokokvalitetne vinske kapljice iz podruma obiteljske vinarije Collis.