U brdovitim predjelima zapadne Istre, nedaleko od samog Rovinja, smješteni su kultivirani vinogradi u posjedu Collis vinarije. Izrazito povoljna lokacija za uzgoj vinove loze i jedinstvene klimatske pogodnosti, uz kvalitetne sorte i dugogodišnju obiteljsku tradiciju vinogradarstva i vinarstva stvorili su idealne preduvjete za proizvodnju vrhunskih vina koja danas možete kušati pri posjeti samoj vinariji, odnosno stanciji Collis koja se nalazi u neposrednoj blizini.

Savršeno osvježenje u vrućim ljetnim danima pružit će vam Collis Malvažija Istarska. Riječ je o 100% originalnoj malvaziji s prvim autohtonim kvascem koja pruža spektakularne voćne arome s izraženim notama jabuke, kruške i bazge.

Zlatno-žuta boja s refleksijom koja vuče ka zelenoj već na sami pogled poziva na degustaciju i potpuno uživanje u ljetu, a ljetnim prilikama i morskim jelima udovoljit će i skladan okus vina te ugodne kiseline.

Collis Malvažija Istarska

 

Teran vino iz Collis vinarije proizvedeno je od grožđa s vinograda zapadne Istre, nedaleko od Rovinja. Rubin crvena boja s ljubičastim odsjajem osvojit će vas već na prvi pogled, a intenzivne arome s notama maline, kupine, borovnice i divljih jagoda zasigurno će  oduševiti vaša osjetila.

Unatoč tipičnim aromama za teran sortu, Collis Teran razlikuje se po tome što pruža svježinu i pitkost što su jedni od glavnih preduvjeta pri izboru ljetnog vina.

Collis Teran

 

U vinariji Collis posebno smo ponosni na Trinitas iz berbe 2015 koji je kupaža Merlota, Terana i Cabernet Sauvignona u savršenim omjerima. Njegova posebnost leži u tome što je nakon 25 dana maceracije odležalo godinu dana u barrique bačvama.

Ugodnog je, bogatog i postojanog okusa s dominantnim aromama šumskog voća, trešnje, višnje i vanilije. Teran i njegovi tipični blagi tanini čine ovo vino specifičnim i sveukupno otmjenim, a u boci može odležavati i više od pet godina.

Prepustite se ljetnim užicima uz visokokvalitetne vinske kapljice iz podruma obiteljske vinarije Collis.

Collis Trinitas (sveto trojstvo)