Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje proizvodi se jednostavnim drobljenjem maslina kako bi se istisnuo sok. Hladno tiještenje je najčistija tehnologija obrade maslina. Prerada mehaničkim putem, bez dodataka, na niskim temperaturama osigurava kvalitetu ulja.

Stancija Collis

Exstradjevičansko maslinovo ulje, više nego bilo koje drugo maslinovo ulje, sadrži nutrijente koji blagotvorno djeluju na zdravlje. Bogato je klorofilom, lecitinom (prirodni antioksidans koji stimulira metabolizam masnoća, šećera i bjelančevina), karotenom, polifenolom (antioksidans) i esencijalnim vitaminima A, D i K te vitaminom E. Maslinovo ulje je lako probavljivo, a pomaže u borbi protiv raka, kao i rastu djece te usporava starenje zbog visokog sadržaja antioksidansa koji blokiraju slobodne radikale. Dobro je za kosti i zglobove, kožu, jetra i crijeva. Također pomaže kod dijabetesa i čira na želucu. Najveća značajka ovog ulja je blagotvoran utjecaj na srce i krvne žile. Naime, zbog visokog sadržaja mono nezasićenih kiselina, maslinovo ulje štiti HDL kolesterol (dobri kolesterol), a smanjuje loši kolesterol (LDL).

Stancija Collis

Ekstradjevičansko ulje Collis proizvodi se od više vrsta masline kako bi postigli vrhunsku kvalitetu. Lokacija stancije Collis gdje se nalaze stabla masline, pruža idealne uvjete za uzgoj raznih vrsta masline kao što su Buža, Pendolino, Leccino, Rossignola i Istarska bjelica. Ekstra djevičansko ulje Collis proizvodi se samo od prvog prešanja masline. Herbalne note trave i lista masline elegantno dominiraju prvim utiskom mirisanja, a ispod njih izvire zreli badem i blage voćne note banane. Na nepcu, ulje je iznimno skladno. Čiste herbalne arome su u harmoniji s voćnim, dok su fina gorkost i pikantnost umjereni i govore o izdržljivom, zdravom ulju. Tečnost na nepcu oduševljava i daje utisak lakoće bez da gubi na intenzitetu. Finale krasi utisak zrelosti uz tragove ploda oraha. Harmoničnost i neagresivnost ovo ulje čini podatnim za vrlo široku paletu namirnica i jela. Od sirove ribe, salata, kuhanog povrća, pečene ribe i mesa, pa sve do slatkih zalogaja poput čokoladnog sufflea.

KUPI