O nama

Naša priča počinje 1988. godine. Obitelj na brdu obavijenom mirom, uronjenom u njedra majke prirode gradi svoj dom, okružen vinovom lozom i maslinama.

Stancija Collis

Za odmor od stresnog posla, otac Mirko vikendima dolazi na brdo prekriveno šumom, obavijeno mirom, pjesmom ptica, nježnim dodirima svježeg zraka, prvom jutarnjom rosom i toplim zrakama Sunca – života. Ovo je brdo naš dom. Želeći biti dio ove čarolije, Mirko i njegova supruga Carmen svaki slobodan trenutak ulažu u podizanje toplog, obiteljskog doma na ovom mirnom, osunčanom brdu. Poželite li otputovati do Rovinja ili nekog od rovinjskih otoka, dovoljno je popeti se na vrh brda Collis odakle se pruža toliko jasan pogled na grad Rovinj i njegove otoke da imate dojam da ih držite na dlanu. Ako pak poželite posjetiti istarski biser – Brijune, samo se okrenite, iza Vaših su leđa. Osjećate li čaroliju?

Stancija Collis

U središtu, samom srcu brda, trud, predan rad, odricanja, zajedništvo i povrh svega ljubav podigli su obiteljski dom, okružen vinovom lozom i maslinama. Nisu ni slutili da će ovaj prizor 20 godina kasnije zavesti sina Juraja. Rađa se ljubav prema prirodnim ljepotama, maslinama te nadasve vinovoj lozi i vinu te ona postaje profesionalni poziv. Obitelj vlastitim snagama garažu pretvara u vinariju, amatersku opremu zamjenjuje profesionalnom, a dotada mali obiteljski podrum pretvara u prostor za barique. Još su jednom trud, predan rad, odricanja, zajedništvo i povrh svega ljubav urodili plodom.

Stancija Collis

Osim vinarije, loza i maslina, posebna se pažnja i ljubav na stanciji Collis posvećuje životinjama. Ondje su svoj dom našli autohtoni istarski boškarin, krave, telad te istarski tovari. U simbiozi s njima žive i kokoši koje ih u ljetnim mjesecima štite od nametnika pedantno ih ubirući s njihovih robusnih leđa. Da ne zaboravimo tročlanu obitelj jazavčara koji započinju i završavaju svaku priču stancije Collis, dočekujući Vas i ispraćajući iz ove obiteljske i ljubavne priče, priče o ljubavi prema prirodi, njenim darovima i tradiciji.

Na imanju uživajte u šetnji uz vinograde i maslinike, opustite se uz prostran pogled, uživajte u vinu Collis u dubokoj hladovini starih hrastova ili provedite romantičnu večer uz zalazak Sunca s vašim najdražim/najdražom. Ako pak u vama živi sportski natjecateljski duh, teren za nogomet/rukomet/tenis/ čeka upravo vas. Svojim najmlađima priuštite nezaboravan dan uz upoznavanje i druženje sa životinjama koje jedva čekaju milovanja i slatke poslastice iz vaših ruku.

COLLIS TIM

Juraj Mastilović

Inženjer vinarstva (Stručni studiji vinarstva, Poreč)
Direktor Stancije Collis

2011. godine, sa svojih 18 godina, upisujem studij vinarstva na Riječkom veleučilištu na poljoprivrednom odjelu u Poreču kojeg uspješno privodim kraju 2015.godine kada stječem potvrdu svog predanog rada i truda – ing.vinarstva. Još za vrijeme studija aktivno stječem znanje i iskustvo kod cjenjenih istarskih, regionalnih, ali i svjetskih vinara. Tako sam 2015. godine odradio čak tri berbe. Vinsku sam godinu započeo berbom u ožujku, na Novom Zelandu, gdje sam boravio 3 mjeseca profesionalno se usavršavajući u vinariji Indevin. Po povratku u Hrvatsku, bio sam dio berbe vinarije Matošević, kao i protekle godine. Na poslijetku, kao šećer na kraju, započinjem vlastitu berbu, berbu vinarije Collis, svoju prvu profesionalnu berbu te cijelokupnu samostalnu proizvodnju. Osim toga, iskustvo stječem i u priznatoj vinariji Zvonko Bogdan, tijekom dvije berbe. Posvećen sam proučavanju i prakticiranju ekološke i biodinamičke proizvodnje koju smatram temeljem kvalitete.

Volim… volim sport i društvo. Uživam u proučavanju drevnih spoznaja i tradicije. Volim gastronomiju. Volim provoditi vrijeme sa svojom obitelji.

“Never give up.”

Sanja Matijaš

Magistra psihologije
NLP Master

Rad s ljudima na ostvarenju njihovih potencijala, rad na njihovoj samoaktualizaciji i osvještavanju vlastite biti je moja strast. Nakon studija psihologije, nastavljam edukaciju u tom području te uspješno završavam Master program Neurolingvističkog programiranja. Mogućnost primjene psiholoških i duhovnih spoznaja vidim u različitim gospodarskim granama, pa tako i vinskom turizmu. Kao redovita praktičarka mindfulness-a, prepoznajem potencijal za spajanjem moje osobne strasti i načina života – mindfulnessa sa strašću svoga supruga – vinom i biodinamikom te danas uspješno vodim winefulness degustacije. Rad na osobnom i profesionalnom razvoju vidim kao odgovornost prema našim gostima i svima s kojima kroz svoje djelovanjem dolazim u kontakt te se kontinuirano nastavljam usavršavati.

Volim… volim kolače (jesti i peći), more, sport, putovanja, španjolski. Volim jutra, doručak i sunce. Volim čitati, volim mir. Volim se smijati, družiti i volim se igrati. Volim voljeti.

“Get lost in what you love.”

Vita Mastilović

Professional baby boss

Vita is our daughter. She’s the greatest motivation to be persistent and seek quality in our work and life. Our wine Vita is named by her and the little hand on the label is her hand – reminding us always of the values we live and want to share with our guests.

POSJETITE
GALERIJU