O nama

DOBRODOŠLI

Stancija Collis

Ova priča počinje 1988.godine. Obitelj na brdu obavijenom mirom, uronjenom u njedra majke prirode gradi svoj dom, okružen vinovom lozom i maslinama.
Za odmor od stresnog posla, otac Mirko vikendima dolazi na brdo prekriveno šumom, obavijeno mirom, uronjeno u njedra majke prirode, obogaćeno njenim darovima: pjesmom ptica, nježnim dodirima svježeg zrak, prvom jutarnjom rosom i zadnjim zrakama danjeg svjetla. Ovo je brdo njihov dom. Želeći biti dio ove čarolije, Mirko i njegova supruga Carmen svaki slobodan trenutak ulažu u podizanje toplog, obiteljskog doma na ovom mirnom, osunčanom brdu. Poželite li otputovati do Rovinja ili nekog od rovinjskih otoka, dovoljno je popeti se na vrh brda Collis odakle se pruža toliko jasan pogled na grad Rovinj i njegove otoke da imate dojam da ih držite na dlanu. Ako pak poželite posjetiti istarski biser Brijune, nećemo Vam ni to uskratiti – samo se okrenite, iza Vaših su leđa. Osjećate li čaroliju?
U središtu, samom srcu brda, trud, predan rad, odricanja, zajedništvo i povrh svega ljubav podigli su obiteljski dom, okružen vinovom lozom i maslinama. Nisu ni slutili da će ovaj prizor 20 godina kasnije zavesti sina Juraja. Rađa se ljubav prema prirodnim ljepotama, maslinama te nadasve vinovoj lozi i vinu.
Otac s proizvodnjom vina i maslinovog ulja počinje 2008 godine, samo za vlastite potrebe, za svoj gušt. To mladi Juraj nastavlja sve do 2015.godine, kada se ljubav i strast prema lozi i vinu ujedinjuju u profesionalni poziv vinara. Tako Juraj 2011. godine, sa svojih 18 godina, upisuje studij vinarstva na rječkom veleučilištu na poljoprivrednom odjelu u Poreču kojeg uspješno privodi kraju 2015.godine kada stječe potvrdu svog predanog rada i truda – ing.vinarstva. Još za vrijeme studija Juraj aktivno stječe znanje i iskustvo kod cjenjenih istarskih, regionalnih, ali i svjetskih vinara. Tako je 2015.godine odradio čak tri berbe. Vinsku je godinu započeo berbom u ožujku, na Novom Zelandu, gdje je boravio 3 mjeseca profesionalno se usavršavajući u vinariji Indevin. Po povratku u Hrvatsku, bio je dio berbe vinarije Matošević, kao i protekle godine. Na poslijetku, kao šećer na kraju, započinje vlastitu berbu, berbu vinarije Collis, svoju prvu profesionalnu berbu te cijelokupnu samostalnu proizvodnju. Osim toga, iskustvo stječe i u priznatoj vinariji Zvonko Bogdan, tijekom dvije berbe.
Obitelj vlastitim snagama garažu pretvara u vinariju, amatersku opremu zamjenjuje profesionalnom, a dotada mali obiteljski podrum pretvara u prostor za barique.
Još su jednom trud, predan rad, odricanja, zajedništvo i povrh svega ljubav, ovoga puta ojačani mladim snagama, urodili plodom.
Osim vinarije, loza i maslina, posebna se pažnja i ljubav na stanciji Collis posvećuje životinjama. Ondje su svoj dom našli autohtoni istarski boškarin, krave, telad te istarski tovari. U simbiozi s njima žive i kokoši koje ih u ljetnim mjesecima štite od nametnika pedantno ih ubirući s njihovih robusnih leđa. Da ne zaboravimo tročlanu obitelj jazavčara koji započinju i završavaju svaku priču stancije Collis, dočekujući Vas i ispračajući iz ove obiteljske i ljubavne priče, priče o ljubavi prema prirodi, njenim darovima i tradiciji.
Na imanju možete uživati u šetnji uz vinograde i maslinike, opustiti se uz prostran pogled, uživati u vinu Collis u dubokoj hladovini starih hrastova ili provesti romantičnu večer uz zalazak Sunca s vašim najdražim/najdražom. Ako pak u vama živi sportski natjecateljski duh, teren za nogomet/rukomet/tenis/ čeka upravo vas. Svojim najmlađima priuštite nezaboravan dan za upoznavanje i druženje sa životinjama koje jedva čekaju njihova milovanja i slatke poslastice iz vaših ruku.
S radošću Vas očekujemo i veselimo se zajedničkom druženju

Dobro nam došli!