Vina Collis

U brdovitim predjelima zapadne Istre, nedaleko od samog Rovinja, smješteni su kultivirani vinogradi u posjedu Collis vinarije. Izrazito povoljna lokacija za uzgoj vinove loze i jedinstvene klimatske pogodnosti, uz kvalitetne sorte i dugogodišnju obiteljsku tradiciju vinogradarstva i vinarstva stvorili su idealne preduvjete za proizvodnju vrhunskih vina koja danas možete kušati pri posjeti samoj vinariji, odnosno stanciji Collis koja se nalazi u neposrednoj blizini.
kvalitetno suho vino

Collis Malvažija Istarska

Istarska malvazija sa prvim autohtonim kvascem malvazije istarske, 100 % originalna(tipična) malvazija, prevladavaju arome kruške i jabuke te bazga, harmonično, balansirano vino s ugodnim kiselinama, savršena uz morska jela u ljetnim mjesecima.
kvalitetno suho vino

Collis Teran Barik

Vinogorje zapadne Istre, pozicija Rovinjštine. Rubinsko crvene boje s odsjajem ljubičaste nijanse. Miris odlikuju intenzivne arome tipične za teran. Isprepliću se mirisne note maline, borovnice, šumske jagode, kupine i vanilije. Harmonija mirisa i okusa daje vinu iznimnu punoću šumsko-voćnih okusa. Unatoč tipičnim aromama terana, ovaj je teran atipičan za svoju sortu. Odlikuju ga svježina i pitkost što ga čini ugodnim ljetnim vinom.
kvalitetno suho vino

Collis Trinitas

kupaža Merlot, Teran, Cabernet sauvignon, savršena kombinacija, 25 dana maceracije i godina dana u bariku, strukturno i puno bogato vino, ekstraktno, prevladava šumsko voće te trešnje, višnje i vanilija, ugodno i meko,dugo ostaje u ustima,teran daju ovom vinu specifičnost i moć terana sa blagim taninima koji su tipicni za teran, ovakvo vino moze odlezavati u boci od 5 godina na dalje.
kvalitetno suho vino

Collis Rose

Veselo vino duboke ružičaste boje koja popravlja raspoloženje u toplim i hladnim danima, veselim voćnim mirisom jagode, maline kupine sa malo manga i lijepih citrusa koji zaokružuju tipičnu svježinu kakvu daje samo Teran u okusu se osjete šumske jagode.
kvalitetno suho vino

Collis Vita

Vrhunskog vino proizvedeno od sorte Malvazija Istarska. Odležala je 18 mjeseci u slabo paljenim barik bačvama od akacije i hrasta i macerirana je 8 dana što daje vinu prekrasnu punoću i arome meda, akacije, orašastih plodova i citrusa. Odlično se sljubljuje sa različitim sirevima, bijelim mesom i ribom.
budite naši gosti

Vinske ture

saznaj više