Vina Collis

U brdovitim predjelima zapadne Istre, nedaleko od samog Rovinja, smješteni su kultivirani vinogradi u posjedu Collis vinarije. Izrazito povoljna lokacija za uzgoj vinove loze i jedinstvene klimatske pogodnosti, uz kvalitetne sorte i dugogodišnju obiteljsku tradiciju vinogradarstva i vinarstva stvorili su idealne preduvjete za proizvodnju vrhunskih vina koja danas možete kušati pri posjeti samoj vinariji, odnosno stanciji Collis koja se nalazi u neposrednoj blizini.
kvalitetno suho vino

Collis Malvažija Istarska

Istarska malvazija sa prvim autohtonim kvascem malvazije istarske, 100 % originalna(tipična) malvazija, prevladavaju arome kruške i jabuke te bazga, harmonično, balansirano vino s ugodnim kiselinama, savršena uz morska jela u ljetnim mjesecima.
kvalitetno suho vino

Collis Teran Barik

Vinogorje zapadne Istre, pozicija Rovinjštine. Rubinsko crvene boje s odsjajem ljubičaste nijanse. Miris odlikuju intenzivne arome tipične za teran. Isprepliću se mirisne note maline, borovnice, šumske jagode, kupine i vanilije. Harmonija mirisa i okusa daje vinu iznimnu punoću šumsko-voćnih okusa. Unatoč tipičnim aromama terana, ovaj je teran atipičan za svoju sortu. Odlikuju ga svježina i pitkost što ga čini ugodnim ljetnim vinom.
kvalitetno suho vino

Collis Trinitas

kupaža Merlot, Teran, Cabernet sauvignon, savršena kombinacija, 25 dana maceracije i godina dana u bariku, strukturno i puno bogato vino, ekstraktno, prevladava šumsko voće te trešnje, višnje i vanilija, ugodno i meko,dugo ostaje u ustima,teran daju ovom vinu specifičnost i moć terana sa blagim taninima koji su tipicni za teran, ovakvo vino moze odlezavati u boci od 5 godina na dalje.
kvalitetno suho vino

Collis Rose

Veselo vino duboke ružičaste boje koja popravlja raspoloženje u toplim i hladnim danima, veselim voćnim mirisom jagode, maline kupine sa malo manga i lijepih citrusa koji zaokružuju tipičnu svježinu kakvu daje samo Teran u okusu se osjete šumske jagode.
kvalitetno suho vino

Collis Vita

Vrhunskog vino proizvedeno od sorte Malvazija Istarska. Odležala je 18 mjeseci u slabo paljenim barik bačvama od akacije i hrasta i macerirana je 8 dana što daje vinu prekrasnu punoću i arome meda, akacije, orašastih plodova i citrusa. Odlično se sljubljuje sa različitim sirevima, bijelim mesom i ribom.

Vina Collis

U brdovitim predjelima zapadne Istre, nedaleko od Rovinja, smješteni su kultivirani vinogradi u posjedu Collis vinarije. Izrazito povoljna lokacija i jedinstvene klimatske pogodnosti za uzgoj vinove loze, uz kvalitetne sorte i dugogodišnju obiteljsku tradiciju vinogradarstva i vinarstva stvorili su idealne preduvjete za proizvodnju vrhunskih vina koja danas možete kušati na Stanciji Collis.

PJENUŠAC PET NAT

Godina berbe: 2020.

100% malvazija istarska.

Pjenušac limunsko žute boje, lagano magličast, bujne pjene i dugotrajnog perlanja.

Citrusni mirisi uz dominaciju svježeg grejpa kojeg prati miris svježeg brioša te note žute jabuke i breskve.

Iskričavo i živahno vino. Svježinu naglašava doživljaj mineralnosti.

Idealan je ovo pjenušac za nezačinjene sirove oštrige, carpaccio od bijele ribe ili pak uz lagane šarene canapee i svakako izvrstan osvježavajući aperitiv za vruće dane uz more.

KUPI
KUPI

MALVAŽIJA

Godina berbe: 2020.

100% malvazija istarska sa prvim autohtonim kvascem malvazije istarske.

Prevladavaju arome žutog voća poput zrelih jabuka koje se isprepliću s bazgom i žutim cvijećem. Uz blagi okus marelice finale krasi suigra badema, citrusa i minerala.

Harmonično, balansirano vino s ugodnim kiselinama, savršena uz morska jela u ljetnim mjesecima.

KUPI
KUPI

ROSE

Godina berbe: 2019.

100% teran. Veselo vino duboke ružičaste boje koja popravlja raspoloženje.

Voćnog mirisa jagode, ribizla i trešnje s finalima nota ružinih latica.

Vino čistog izravnog izraza koje se sljubljuje uz sirovu tunu, ali i uz tuna steak sa žara. Druži se rado s mesnim narescima, prije svega uz kuhanu šunku s buta. Razni riblji canapei s voćem bit će zabavna pratnja ovom roseu.

KUPI
KUPI

VITA

Godina berbe: 2018.

100% malvazija istarska. 20 dana macerirana, a onda odležavana u akaciji i hrastu 18 mjeseci.

Puno, bogato vino zlatno-žute boje s aromama zrelog voća i mednih nota.

Bogatstvo mirisa zrelih jabuka, dunje, slatke breskve, korijandera te suhe marelice i svježe zrele smokve. Zrela se marelica širi nepcem, prisutne su herbalne note, a finale krasi badem i bijeli papar.

Vita se sjajno sljubljuje s morskim plodovima, ali i mesnim delicijama poput ragouta od peradi ili svinjskim carreeom. Odlična je pratnja i srednje zrelim sirevima.

KUPI
KUPI

MONTERAN

Godina berbe: 2018.

100% teran. 15 dana maceracije, a onda odležavano u barrique bačvama 12 mjeseci te 3 mjeseca u boci. Vino prozračne rubinsko crvene boje s purpurnim rubom.

Miris odlikuju intenzivne arome tipične za teran. Isprepliću se mirisne note šumskog voća, trešanja, zrelih šljiva i kupina s cvjetnim notama geranije i ljubičice. Prisutne su arome slatkog drveta i vanilije, a pred kraj se nižu note crne kave, cimeta i narančine kore.

Harmonija mirisa i okusa daje vinu iznimnu punoću šumsko-voćnih okusa.

Unatoč tipičnim aromama terana, ovaj je teran atipičan za svoju sortu. Odlikuju ga svježina i pitkost što ga čini ugodnim ljetnim vinom koje se krasno sljubljuje s plavom ribom te mesnim specijalitetima poput janjećih i telećih odrezaka, jetru, ombolo ili pak mladi polutvrdi sir.

KUPI
KUPI

TRINITAS

Godina berbe: 2018.

Blend terana, merlota i cabernet sauvignona. Macerirano 40 dana, zatim odležavano u barrique bačvama 15 mjeseci te minimalno 3 mjeseca u boci.

Vino granatno crvene boje, strukturno i bogato, ekstraktno.

Prevladavaju arome šumskog voća, zrele višnje te tamne čokolade.

Ugodno i meko, vino postojanog okusa koje će se krasno sljubiti s jelima od divljači ili crvenim mesom sa žara ili iz pećnice, kao i srednje zrelim sirevima.

KUPI
KUPI